nadiathomasopreis.reismee.nl

Bangkocken en Fonteijne

Lieve allemaal,

Lang verwacht, enkele wifi-problemen in Azië, maar hier dan onze eerste blog!

Op een dag in het ijskoude Holland ging een vliegtuig naar het bloedhete Thailand. Tijdens de vlucht hebben Thomas en Nadia elkaar plechtig beloofd NIET te gaan slapen als we 'S ochtendsvroeg aankomen in Bangkok om de jetlag tegen te gaan.

Aangekomen op de airport de winterjas snel inwisselen voor een korte broek en slippers. Met zo'n 35 graden op de vroege ochtend al lekker heet! Met de taxi naar het 5***** hotel. Meteen een goede kennismaking met de stad, vooroordeel nummer is bevestigd: Bangkok is druk:tuktuks, chaos, getoeter etc. Alles escaleert helemaal uit de hand! Na anderhalf uur keihard in de file (voor maar 9€!) wanen we ons in een Thais paradijsje. Wat een prachtig hotel en wat een heerlijke bedden.... Je raadt het al om 16 uur werden we verschrikt wakker, toch in slaap gevallen. Lekker wakker worden met een kokosnootsmoothie aan het zwembad en daarna de stad verkennen. Een geheel nieuwe ervaring voor Nadia, maar gelukkig heeft zij reisleider Thomas bij zich;) die 6 jaar geleden ook in Bangkok was. Ik citeer: 'Mmm, wat ruikt het hier lekker Aziatisch, dit voelt echt als thuiskomen'. Nadia ruikt vooral uitlaatgassen...

Volgende ochtend, uiteraard geen oog dichtgedaan naar een mega-ontbijt dat varieert van eendsalade tot bananencake, dit was de luxe die we hoopten! Na een uurtje zonnen aan het zwembad, een workout in de gym (voor de tennisbaan hadden we geen tijd meer), uitchecken en op naar het tweede hotel! Daar herenigt de familie Kocken zich en zien we na 5 maanden Marit en Lotty weer. Gek, fijn en direct alweer heel vertrouwd :)

'S avonds hebben we het uitgaansleven leren kennen op het backpackers Walhalla 'Kho San Road'. Hippies met dreads op afgetrapte slippers, dronken Britten, Buckets vol alcohol en de rest weten we niet zo goed meer. Oja, toch wel. Vooroordeel nummer 2: de eerste blanke, oude mannen met superdunne Aziatische chickies zijn een feit. En om vooroordeel 3 er ook maar meteen door te knallen, ja er zijn veel 'ladyboys' a.k.a. 'she-males' a.k.a. vrouwen met mannelijk geslachtsdeel. Thomas werd de eerste avond al meteen achterna gezeten. Te laat thuis en voor Marit en Lotte stond de wekker al vroeg, om 6 uur komt Amy aan op de airport. En toen waren we met zijn vijven :)

De dagen daarna veel sightseeing gedaan. Het boeddhistische geloof zet een duidelijke stempel op de Thaise samenleving. Het stikt er van de tempels, de een nog mooier dan de ander. En er lopen daar overal gabbers rond in oranje badjassen die zich monniken noemen. Nee, zonder dollen, heel bijzonder hoe de religie zo'n belangrijke plek inneemt in het dagelijks leven van de Thaise inwoners. Geen criminelen te bekennen, alleen maar boefjes: geloof nooit 'aardige mannetjes die je de weg willen wijzen' (tuk tuk drivers)

Hoogtepunten in Bangkok:
- Wat Pho, de bekende liggende gouden Buddha van 43 meter lang maakte indruk
- Thaise massage, vooroordeel 4 bevestigd: is zeer pijnlijk doch ontspannend
- 'We do not check ID-card bar', elke avond emmers cocktails voor maar een paar euries.

Laatste dag van 7 tot 19 een trip gemaakt buiten Bangkok. Nadia en Amy begonnen de dag met een olifantentocht met een ondeugende olifant die tijdens het lopen door de rivier iedereen natspoot, heel geinig! Daarna naar de floating market, een markt waar je met kleine pendelbootjes doorheen vaart. Na de lunch naar de beroemde tijgertempel waar de monniken tussen de wilde dieren leven. Beestachtig leuk, iedereen op de foto met enorme tijgers!! (bewijsmateriaal onder het kopje foto's) De dag werd afgesloten met een bezoek aan de bridge over de River Kwai. Een spoorbrug over de rivier die een grote rol heeft gespeeld in de Tweede Wereldoorlog. De meterslange stalen brug maakt een kille indruk, die meer dan terecht is. Bij de bouw ervan zijn veel slachtoffers gevallen.

Uitgeput en met zweet tussen de reet komen we 's avonds aan op onze vertrouwde 'Kho San Road' voor het laatste avondmaal. Nog een keer smullen, vooroordeel 5 blijkt ook waar zo ervaart (roodaangelopen) Thomas. Spicy is ook echt heel spicy!

Volgende ochtend afscheid nemen van de girls, wat was het gezellig! Op naar het volgende avontuur, Taiwan here we come! Momenteel zijn we voor de vierde dag in Taipei, de hoofdstad van Taiwan. Aanstaande zondag vliegen we naar Auckland, Nieuw Zeeland. Meer foto's en avonturen uit Taiwan volgen:)

Hoe is het in Hollandia? Is de lente inmiddels doorgebroken? Benieuwd naar hoe jullie het hebben daar.

Veel liefs, we're having a lot of fun! Thomas & Nadia